De BPM berekenen bij het importeren van een auto

Bij het importeren van een voertuig moet je belasting betalen, dit wordt ook wel BPM genoemd. Dit staat voor belasting voor personenauto’s en motorvoertuigen. Het bedrag is afhankelijk van de milieuvriendelijkheid van het voertuig en van de catalogusprijs. Omdat het niet eenvoudig is om de BPM uit te rekenen is het ook mogelijk om hier hulp bij in te schakelen. Via de link in dit artikel kan je een website vinden waar je geholpen wordt om de BPM uit te rekenen, dit bedrijf kan je ook helpen om het voertuig te importeren naar Nederland.

Hoe kan je de BPM berekenen?

Er zijn nog meer factoren die van invloed zijn als je de BPM van een auto zelf wil berekenen. Het beste kan je hierdoor gebruik maken van een calculator of je kan een bedrijf in de arm nemen die je gaat helpen bij het uitrekenen van de BPM. De milieuvriendelijkheid wordt berekend aan de hand van van het type brandstof dat je gebruikt, hoe oud het voertuig is en welk energielabel het voertuig heeft.

BPM voor andere voertuigen

Ook voor andere voertuigen, voornamelijk motorvoertuigen, geldt dat je BPM moet afdragen. Dit kan ook voor bestelauto’s gelden, al moet je daarbij vaak ook btw betalen. Ook bij motoren wordt het bedrag berekend door een percentage van de nieuwe waarde te nemen. Als het voertuig drie maanden oud is, en meer dan 3000 km heeft gereden, is het mogelijk om de BPM af te schrijven. Lees meer op onze website hierover.

Hulp bij het importeren inschakelen

Wordt het je allemaal iets te ingewikkeld? Dat is niet meer dan begrijpelijk. Het is namelijk niet eenvoudig om de BPM uit te rekenen, af te dragen en precies te weten waar je aan toe bent. Het is daarom vaak handiger om toch wat hulp in te schakelen. Dit kan je doen op de website mijnBPM.nl.