Mediation

Scheiden met mediation: dit zijn de voordelen

Scheiden met mediation: dit zijn de voordelen

Gaan jij en je partner scheiden? Dan kan de komende tijd best moeilijk zijn. Je moet van alles regelen samen met je partner, en ondertussen is het heel goed mogelijk dat de communicatie tussen jullie verslechtert. Dit kan bijvoorbeeld komen door wantrouwen, onbegrip en verschillende emoties. Om er toch voor te zorgen dat jullie samen in goed overleg afspraken kunnen maken, kunnen jullie kiezen voor mediation. Mediation is een manier om conflicten op te lossen, afspraken te maken en oplossingen te bedenken met de hulp van een mediator of scheidingsbemiddelaar. De mediator is een onafhankelijke derde partij die jullie begeleidt bij het vinden van deze oplossingen. Het inschakelen van een mediator kan veel voordelen hebben. Weet je niet goed wat mediation voor jou kan betekenen? In deze blog zetten we een aantal voordelen voor je op een rijtje.

Er zijn geen verliezers

Doordat jullie samen met een scheidingsbemiddelaar tot afspraken proberen te komen, zijn er geen verliezers. Jullie maken samen afspraken en lossen problemen samen op. Als jullie tegenover elkaar in de rechtszaal staan, is dit totaal niet het geval. Waar er bij er een rechtszaak wel sprake is van een winnaar en een verliezer, is dat bij mediation niet het geval. Daarnaast is het makkelijker voor jullie om je goed aan de afspraken te houden als jullie ze samen hebben gemaakt. Dit zorgt ervoor dat jullie er allebei achter staan en dat de afspraken ook voor de lange termijn goed werken.

Jullie kunnen nog samen door een deur

Doordat er geen sprake is van een winnaar en een verliezer, is de kans groter dat jullie na de scheiding nog samen door één deur kunnen. Jullie begrijpen elkaar vaak beter en staan allebei achter de gemaakte afspraken. Vooral als er kinderen in het spel zijn, is het wel zo fijn als jullie nog goed met elkaar kunnen communiceren. Misschien hebben jullie nog wel kleine kinderen waarover regelmatig beslissingen moeten worden genomen, of willen de kinderen graag dat papa en mama allebei op verjaardagen aanwezig zijn. In deze gevallen is het wel zo fijn dat jullie het nog prima kunnen vinden met elkaar.

De scheiding is sneller geregeld met een scheidingsbemiddelaar

Scheiding met behulp van mediation is vaak relatief snel geregeld. Daarnaast is mediation minder belastend dan lange juridische procedures. Je zit immers samen bij de scheidingsbemiddelaar, jullie kunnen direct op elkaar reageren en de communicatielijnen zijn kort. Daarom gaat de communicatie vaak sneller dan dat jullie allebei een eigen advocaat hebben.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *