Wel of geen rechtsbijstandverzekering bij mijn autoverzekering

Wanneer je een autoverzekering afsluit heb je meestal de mogelijkheid om apart een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Dit is een aparte module, naast de reguliere All-risk, WA, of WA+ verzekering. Met deze module heb je recht op juridisch advies en deskundige rechtshulp. Doorgaans kost zo’n verzekering voor rechtsbijstand rond de €5,00 per maand. Je kunt jouw rechtsbijstand ook regelen via een aparte verzekering. Kijk altijd uit dat je niet dubbel verzekerd bent.

Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten?
Een rechtsbijstandverzekering kan handig zijn als je in een conflict komt over je auto. Je hebt bijvoorbeeld een ongeluk gehad, en je komt er met de tegenpartij niet uit wie nu schuld heeft. Wanneer het uitdraait op een rechtszaak kan dit flink in de papieren lopen. Met een rechtsbijstandverzekering naast je autoverzekering ben je hiervoor gedekt. Je hebt dan namelijk recht op professionele juridisch hulp. Een universele verzekering voor alle automerken.

Welke kosten dekt zo’n rechtsbijstand module bij mijn autoverzekering?
De rechtsbijstandverzekering dekt een groot aantal kostenposten. Denk aan specifieke kosten van deskundige, expertisekosten, gerechtskosten en kosten van de advocaat. Ook kosten van getuigen worden vaak gedekt met zo’n extra verzekering. Er zijn 3 soorten rechtsbijstandverzekeringen:

– de verhaalbijstand: hulp bij het verhalen van schade
– verkeersrechtsbijstandverzekering: juridische bijstand in het geval van schade in het verkeer door een fout van jou of een ander
– autorechtsbijstand:vergoedt juridische kosten als je te maken krijgt met letselschade)

Let op dat je niet dubbel verzekerd bent
Een rechtsbijstandverzekering kan ook bij jouw reguliere aansprakelijkheidsverzekering inzitten. Controleer dus altijd dat je niet dubbel verzekerd bent. Dat is namelijk erg zonde van de polis.

Goedkope autoverzekering afsluiten
Wil jij overstappen van autoverzekeraar? Via autoverzekeringregelen.nl vind je snel en eenvoudig de goedkoopste autoverzekering voor jouw auto. Vul simpelweg jouw postcode, kenteken en postcode + huisnummer in. Je ziet dan direct wat voor jou de goedkoopste verzekering is. Oversluiten gaat gemakkelijk en snel online.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *