Welke betaalmethode hanteer je op je webshop?

Heb je webwinkel maar denk je dat je er nog niet het optimale rendement uithaalt? Neem dan vooral eens een kijkje naar de betaalmethodes op je webwinkel er zijn veel verschillende payment providers en de verschillende consumenten hebben allemaal weer voorkeuren voor andere betaalmethoden. Je doet er daarom goed aan om zoveel mogelijk dat zij dus in de arm te nemen en het betalen voor bezoekers zo gemakkelijk mogelijk te maken. We vertellen je graag meer over en geven je ook nog enkele andere tips voor je webwinkel.

Maak het betalen zo gemakkelijk mogelijk

Bestellen op je webwinkel moet zo gemakkelijk mogelijk zijn als je wil dat je zoveel mogelijk verkoopt. Elke stap zorgt er weer voor dat er mensen kunnen afhaken. Het is daarom belangrijk om bezoekers en zo weinig mogelijk stappen af te laten rekenen. Ook het vinden van de juiste producten moet zo gemakkelijk mogelijk worden gemaakt. Dit wordt ook wel conversie optimalisatie genoemd. Welke betaalmethoden het beste bij jouw webwinkel passen dat hangt natuurlijk ook af van de bezoekers. Op deze pagina kan je alle payment providers vergelijken.

Biedt zoveel mogelijk betaalmethodes aan

Als je veel tijd in je webwinkel steekt dan krijg je na een tijdje als het goed is ook steeds meer bezoekers. De verschillende bezoekers hebben vaak ook verschillende voorkeuren voor betaalmethodes. Bij een betaalt het liefst met iDEAL, de ander heeft weer een voorkeur voor PayPal. Ook achteraf betalen wordt in Nederland steeds populairder onder webshops en consumenten. Biedt zoveel mogelijk betaalmethoden aan zodat je zeker weet dat je bezoekers bij jou bestellen en niet om deze reden naar een andere webshops gaan.

Ontdek bij tips voor je webwinkel

Wil je echt succesvol zijn met het runnen van je eigen webwinkel? Dan is het goed om zoveel mogelijk kennis te vergaren. Via de link in dit artikel kom je op een blog waar je veel webwinkeltips vindt. Deze tips kunnen je helpen om je eigen webwinkel te beginnen, de marketing uit te breiden en je webshop verder te optimaliseren. Daarnaast kan je via het forum in gesprek komen met andere webwinkeleigenaren zodat je elkaar vooruit kan helpen.